Oğuz Haşlakoğlu
1964 yılında Trabzon’da doğan Doç. Dr. Haşlakoğlu, 1983-86 arasında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümüne devam etti. 1986 yılında Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Resim Bölümüne girdi. 1991 yılında Lisans, 1993 yılında aynı üniversitede Resim alanında Yüksek Lisans derecesi aldı. 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans Programından
“Technê in Plato’s Thought” isimli teziyle mezun oldu. 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde (MSGSÜ) Resim alanında Sanatta Yeterlik derecesi aldı. Çeşitli şehir ve ülkelerde sergi açtı. Halen İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde doçent öğretim üyesi olarak ‘Temel Tasarım ve Görsel Sanatlar’, ‘Sanat Felsefesi’ ve ‘Estetik’ alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Platon Düşüncesinde Tekhnê: Sanat ve Felsefenin Ortak Kökeni,
Sanat Felsefesi ve Estetik Yazıları: Kuram, Eleştiri, Düşünce Notları ve
Felsefece: Felsefe Yazıları isimli kitapların yazarıdır. Klasik Düşünce Okulu’nda ve diğer kurum-kuruluşlarda verdiği dersler ve seminerlerle yeni düşünme olanaklarına işaret ederek yeni bir okuyucu topluluğu oluşturdu.
Dergideki Yazıları
•
Doç.Dr. OĞUZ HAŞLAKOĞLU: “İnsana özne denmesi, özgürlüğünün elinden alınmasıdır.” (Sayı:23 / BİYOPOLİTİKA / Nesneleşen bedenler üzerinden siyas)